Users Online: 130 
Webportal.com.my - Malaysian Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Air cond mana best ?
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

9 June 2012 - We have just installed & updated our Forum. All past topics and postings have been purged off. You are advised to repost again. Feel free to post whatever you want but please DO NOT POST SPAM OR MARKETING OFFERINGS. This is strictly disallowed on this discussion website. Failure to adhere to this rule will result in removal & banning without prior notice.

Air cond mana best ?

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
kikilala12 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kikilala12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Air cond mana best ?
    Posted: 26 May 2017 at 11:45pm
Originally posted by Siti77 Siti77 wrote:

Originally posted by iqmal iqmal wrote:

nak pindah rumah baru dah , nak tahu air-cond mana ok sikit. rumah lama xde air-cond , ni kali pertama nak beli , tolong sikit ya

Biasa orang beli air-cond sebab nak sejuk kan , saya boleh rekomenkan York air cond sebab dia ada fungsi rapid cooling , dia cepat sejuk. harga dia pun agak berpatutan 
saya dh pakai york..mmg sjuk lah sbb dia ada pengudaraan 3d..udara pun segar ja..saya pun dlm perancangan nak psang lagi kat bilik lain pulak..
Back to Top
SaberHun View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SaberHun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 May 2017 at 10:35pm
Originally posted by zac1234 zac1234 wrote:

Originally posted by SaberHun SaberHun wrote:

kalau nak beli air-cond , ada banyak brand yang bagus macam YORK , DAIKIN dan sebagainya , saya rasa u boleh try guna YORK brand , mereka punya product ada banyak function skrg macam jimat electrik , speed pun sangat laju 

ye mmg ada bnyk brand yg bagus tapi kita sbg pmbeli pstikn dulu fungsi yg ditawarkan.. tak leh redah ja.. nnti menyesal kemudian hari.. tapi klau buleh cari yg dpt jimatkn elektrik so takdelah kos lektrik korg melambung sangat

saya setuju apa yg u ckp , asalnya kita dpt beli produk yg betul supaya tak kan menyesal ,itu paling penting
Back to Top
SaberHun View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SaberHun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 May 2017 at 10:16pm
Originally posted by omona omona wrote:

Originally posted by SaberHun SaberHun wrote:

kalau nak beli air-cond , ada banyak brand yang bagus macam YORK , DAIKIN dan sebagainya , saya rasa u boleh try guna YORK brand , mereka punya product ada banyak function skrg macam jimat electrik , speed pun sangat laju 

tulah tak payah risau lah. bnyak sngt kat psaran. cakap ja nak stail mana konfem dapat. ada duit buleh beli ja.

ada duit mestinya boleh dapat , tapi kena juga pastikan air-cond yg u beli tu adalah yang quality yang baik jugak 
Back to Top
jojomojo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jojomojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 10:18pm
york best untuk sesapa yg nk pasang aircond kat rumah ka pejabat ka..aku dulu ada mslh tido tp bila guna york ni senang ja tido..york ni ada penjimatan tenaga tau malah ada mod senyap lagi..bertambah tenanglah tido korg..pastu yg pling best sejak aku guna york ni,dia ada ion purifier yg mana udara sekeliling korg mnjadi lebih segar dan sihat..
Back to Top
jojomojo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jojomojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 9:44pm
Originally posted by k_hom k_hom wrote:

Originally posted by jiajia jiajia wrote:

Originally posted by Syaqim Syaqim wrote:

Iqmal nak carik air-cond yg mcm mana , budget agak berapa ?

mmg betul kena tengok budjet dulu, skrg air-cond bukan main mahalnya,
lagipun dengan jenis yg mcm2 fungsi.
tak mampu i nak beli air-cond baru.

Boleh beli yg murah sikit punya....
Fungsi byk ialah berita yg baik ni!
teknologi skrg dah high tek....Klaw beli jugak agak jimat elektrik

aah kalau nak yg dapat jimatkan lektrik, cuba awak beli york. york ada fungsi khas penjimatan tenaga. awak tak perlu risau bil naik. sya dah pasang 3 dah kat rumah. mmg puas hati
Back to Top
aisyah3737 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aisyah3737 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 7:50pm
Originally posted by jiajia jiajia wrote:

Originally posted by Syaqim Syaqim wrote:

Iqmal nak carik air-cond yg mcm mana , budget agak berapa ?

mmg betul kena tengok budjet dulu, skrg air-cond bukan main mahalnya,
lagipun dengan jenis yg mcm2 fungsi.
tak mampu i nak beli air-cond baru.

Cuba brand "YORK", Aku tak sure sangat lah, tapi member aku rumah dia Guna brand ni dah lama ... Aku tidur malam kat rumah dia pun bes juga .. kalau x silap Aku kos dia pon tak mahal
Back to Top
abdulrazakkkk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote abdulrazakkkk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 7:33pm
Originally posted by hali99 hali99 wrote:

Originally posted by iqmal iqmal wrote:

nak pindah rumah baru dah , nak tahu air-cond mana ok sikit. rumah lama xde air-cond , ni kali pertama nak beli , tolong sikit ya

Perlu carikan size, bajet, HP, jenis (inverter atau x) dan jenama yg paling penting la....
York ialah jenama yg agak baik lah. Lain ada Daikin, acson, panasonic, Lg, samsung, dan BANYAK2 lagi
Inverter lebih jimat elektrik law buka waktu panjang.
HP ada 1.0HP,1.5HP,2.0Hp........dll biasanya
design tu awak perlu fikir juga yg mana lebih cantik jua....

Banyak aspek perlu timbang sebelum beli lah...

Boleh try air-cond brand york juga, Aku dah lama guna, memang bes lah kalau juga jimat cermat tu tak ada lah masalah kos tinggi ke apa
Back to Top
wewit View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wewit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 4:45pm
Originally posted by iqmal iqmal wrote:

thanks uolls ! Iqmal memang lah nak cari air cond yang cepat sejuk haha ~ i nak pasang air-cond sebab xleh tahan cuaca panas ni. York ada fungsi jimat elektrik eh ? nanti i pergi tengok sikit kat kedai elektrik , t'kasih tau !
york mmg cepat sejuk pastu dia ada sistem pengudaraan 3d tau..jadi u punya rumah suma sejuk ja.. and yg paling best mestilah jimat elektrik..i dah pkai york dah beberapa thun dah..mmg superb lah
Back to Top
Salvatore View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Salvatore Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 May 2017 at 11:00pm
Originally posted by hali99 hali99 wrote:

Originally posted by iqmal iqmal wrote:

nak pindah rumah baru dah , nak tahu air-cond mana ok sikit. rumah lama xde air-cond , ni kali pertama nak beli , tolong sikit ya

Perlu carikan size, bajet, HP, jenis (inverter atau x) dan jenama yg paling penting la....
York ialah jenama yg agak baik lah. Lain ada Daikin, acson, panasonic, Lg, samsung, dan BANYAK2 lagi
Inverter lebih jimat elektrik law buka waktu panjang.
HP ada 1.0HP,1.5HP,2.0Hp........dll biasanya
design tu awak perlu fikir juga yg mana lebih cantik jua....

Banyak aspek perlu timbang sebelum beli lah...

Inverter tu jimat utk buka waktu panjang saja , kalau buka macam sampai 4-5 jam ,rugilah kalau guna air-cond inverter ni ,kalau pakai yg bukan inverter punya bill elektrik juga akan mahal , macam susah sangat nak pilih air-cond yang sesuai
Back to Top
KinaSan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KinaSan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 May 2017 at 10:50pm
rasanya tak ada air-cond yang best , kerana semua air-cond mestinya akan rosak  ,lagipun air-cond punya harga pun mahal , rosak kena pergi servis lagi ,baik tak pakai air-cond , lagi boleh jimat banyak duit 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.

Main Page | Search | Auctions | Classifieds | Chat | Forums | E-mail | E-cards | Advertise with Us | Contact Us | Faq

Best Viewed with IE 6.0 & above - 800 X 600 . Concept & Design by XGEN Technologies Sdn Bhd
Copyright © 2017 - All Rights Reserved. Privacy Policy . Terms of Service