Users Online: 146 
Webportal.com.my - Malaysian Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Nak cari pengasuh bayi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nak cari pengasuh bayi

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
gorgor81 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Oct 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gorgor81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nak cari pengasuh bayi
    Posted: 17 Dec 2018 at 12:15am
Saya sebenarnya ada je pengasuh utk anak saya tp saya selalu kena kerja time cuti. Kalau cuti selalunya taska tak bukak so saya upah je diorang ni sbb waktu diorang flexible sikit bukan ikut time kerja biasa
Back to Top
evans View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Apr 2014
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 11:44pm
Okay saya dah try tgk website tu. Rupanya diorg dibayar ikut jam. Senang sikit tu. Kalau ikut bulan2 rasa cam rugi pulak sbb kadang2 kalau cuti lama saya jaga anak2 sendiri je
Back to Top
gorgor81 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Oct 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gorgor81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 7:46pm
So far saya guna okay je. Diorang mmg profesional dan ada record semua yg kerja bwh diorang so bagi saya selamat jugak la. Boleh tgk review babysitter kat website tu jugak
Back to Top
evans View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Apr 2014
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 2:16pm
Boleh caye ke site ni? Bagus tak babysitter diorang? Saya risau sbb byk kes skrg ni
Back to Top
gorgor81 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Oct 2013
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gorgor81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 9:53am
Try guna caregiverasia. Kat situ boleh upah pengasuh dari banyak area. Cari je yg dekat dgn rumah awak
Back to Top
evans View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Apr 2014
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 1:24am
I see. Senang la camtu kan. I baru pindah rumah so takde sangat contact2 utk mana2 babysitter area rumah baru ni. So far okay la sbb i selalu ada kat rumah je tp kalau ada emergency taktau la mana nk cari babysitter nnt :/
Back to Top
chrissymartin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Nov 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chrissymartin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2018 at 12:35am
Depends you cari kat mana la. I mmg percaya pengasuh2 yg i upah. So far mmg pakai pengasuh yg sama je, dah setahun dah and so far okay je
Back to Top
evans View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Apr 2014
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Dec 2018 at 11:04pm
Tapi i berani sgt recommend org dtg rumah. Tak bahaya ke? Skrg mcm2 dgr kes2 jenayah ni
Back to Top
chrissymartin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Nov 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chrissymartin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Dec 2018 at 2:13pm
I suggest you cari pengasuh utk dtg rumah. At the same time boleh jaga rumah sekali since you cuti lama jugak tu
Back to Top
evans View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Apr 2014
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Dec 2018 at 11:58am
Hi you nak hantar kat rumah pengasuh ke or nak cari pengasuh utk dtg ke rumah?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Main Page | Search | Auctions | Classifieds | Chat | Forums | E-mail | E-cards | Advertise with Us | Contact Us | Faq

Best Viewed with IE 6.0 & above - 800 X 600 . Concept & Design by XGEN Technologies Sdn Bhd
Copyright © 2019 - All Rights Reserved. Privacy Policy . Terms of Service