Users Online: 147 
Webportal.com.my - Malaysian Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Purifier mana yang penting ?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Purifier mana yang penting ?

 Post Reply Post Reply Page  123 4>
Author
iqmal View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Jul 2016
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iqmal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Purifier mana yang penting ?
    Posted: 11 Jun 2018 at 11:51pm
Purifier dengan filter tak sama eh ? apa yang bezanya? mana yang lagi best ni ...
Back to Top
iqmal View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Jul 2016
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iqmal Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Jun 2018 at 11:55pm
Boleh x intro jenama yang ok sikit bagi i , nak lagi jelas pasal ni ....rasa nak beli satu untuk raya nnt . Air lagi bersih kot   
Back to Top
yamar11 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aug 2016
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yamar11 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 3:33pm
hurmmm kalau nak beli utk raya mana sempat hahahaha sebulan sebelum raya patutnya beli hahaha
kalau nak air purifier yg bagus, ada byk je kat market tapi kalau nk cepat, dispenser je lah sbb mana sempat nak guna raya.. macam coway tu semua dah start cuti raya hahahaha 
Back to Top
rarariri View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aug 2016
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rarariri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 3:42pm
rasanye macam sama jek sebab dua2 tu tapis air kan 
beza dia brand tu jek kowt hehehehehe 
Back to Top
gongzaimee View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 May 2013
Status: Offline
Points: 27
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gongzaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 4:58pm
ada beza laaaa hahaha
kalau penapis dia just tapis air biasa je so, kalau air tu keruh dia boleh kasi tapis smpai jernih
tapi tak jernih mane pun,, kalau purifier, dia kasi air tu bersih dari segala kuman, chlorine, pasir 
and tambah kan ph kat air tu so lagi selamat guna purifier dari penapis biasa,,
Back to Top
gongzaimee View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 May 2013
Status: Offline
Points: 27
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gongzaimee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 5:14pm
Originally posted by yamar11 yamar11 wrote:

hurmmm kalau nak beli utk raya mana sempat hahahaha sebulan sebelum raya patutnya beli hahaha
kalau nak air purifier yg bagus, ada byk je kat market tapi kalau nk cepat, dispenser je lah sbb mana sempat nak guna raya.. macam coway tu semua dah start cuti raya hahahaha 

dispenser rugikalau guna sebab kos byk nak guna better pakai water purifier je direct ke paip rumah then dia bersihkan so,tak payah nak masak air lagi sbb purifier tu dah process cun2
Back to Top
rarariri View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aug 2016
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rarariri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 5:23pm
Originally posted by gongzaimee gongzaimee wrote:

ada beza laaaa hahaha
kalau penapis dia just tapis air biasa je so, kalau air tu keruh dia boleh kasi tapis smpai jernih
tapi tak jernih mane pun,, kalau purifier, dia kasi air tu bersih dari segala kuman, chlorine, pasir 
and tambah kan ph kat air tu so lagi selamat guna purifier dari penapis biasa,,

ohhhh icccc! sebab selama ni ingat both of em tu sama je as long as bersih...
i guna air masak je hari2.. so, far x de pulak yg mati kalau minum air paip yg sedia ada hahahaha
Back to Top
Syaqim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Jul 2016
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Syaqim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 7:35pm
Originally posted by rarariri rarariri wrote:

rasanye macam sama jek sebab dua2 tu tapis air kan 
beza dia brand tu jek kowt hehehehehe 

a-ah kan I pun rasa macam tu , jenama je yang x sama , yang lain I rasa fungsi sama je 
Back to Top
Syaqim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Jul 2016
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Syaqim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2018 at 7:38pm
Originally posted by rarariri rarariri wrote:

[QUOTE=gongzaimee]ada beza laaaa hahaha
kalau penapis dia just tapis air biasa je so, kalau air tu keruh dia boleh kasi tapis smpai jernih
tapi tak jernih mane pun,, kalau purifier, dia kasi air tu bersih dari segala kuman, chlorine, pasir 
and tambah kan ph kat air tu so lagi selamat guna purifier dari penapis biasa,,

ohh so I raka klaw purifier dia ok sikit , tp harga dia beza x dengan filter ? beza banyak x ?
Back to Top
lufya456 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Aug 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lufya456 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Jun 2018 at 5:15pm
Originally posted by Syaqim Syaqim wrote:

 
ohh so I raka klaw purifier dia ok sikit , tp harga dia beza x dengan filter ? beza banyak x ?

harga mahal lagi purifier tapi jarak xmahal sgt pun..... 
macam u tambah lagi 500 lebih, u dapat water purifier 
tapi brand coway lagi best dari cuckoo sebab cuckoo tank kecik je nak tunggu turn 
air tu refill balik lambat kalau guna coway tank besar, air pun jarang refill dah jimat bil air hehehee


Edited by lufya456 - 13 Jun 2018 at 5:15pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 4>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Main Page | Search | Auctions | Classifieds | Chat | Forums | E-mail | E-cards | Advertise with Us | Contact Us | Faq

Best Viewed with IE 6.0 & above - 800 X 600 . Concept & Design by XGEN Technologies Sdn Bhd
Copyright © 2018 - All Rights Reserved. Privacy Policy . Terms of Service