Print Page | Close Window

Nak cari pengasuh bayi

Printed From: Webportal.com.my - Malaysian Forum
Category: Generally Malaysian
Forum Name: Sembang-Sembang (dalam Melayu)
Forum Description: Boraklah ape yang nak borak tapi jangan mencarut...
URL: http://www.webportal.com.my/forum/forum_posts.asp?TID=398
Printed Date: 25 Aug 2019 at 11:30am
Software Version: Web Wiz Forums 12.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: Nak cari pengasuh bayi
Posted By: annely
Subject: Nak cari pengasuh bayi
Date Posted: 14 Dec 2018 at 12:14pm
Hi~all

Boleh tanya kat mana boleh cari pengasuh bayi kerana suami dengan saya nak pergi pelancong seminggu so saya nak cari boleh jaga dlm satu minggu...    



Replies:
Posted By: evans
Date Posted: 15 Dec 2018 at 11:58am
Hi you nak hantar kat rumah pengasuh ke or nak cari pengasuh utk dtg ke rumah?


Posted By: chrissymartin
Date Posted: 15 Dec 2018 at 2:13pm
I suggest you cari pengasuh utk dtg rumah. At the same time boleh jaga rumah sekali since you cuti lama jugak tu


Posted By: evans
Date Posted: 15 Dec 2018 at 11:04pm
Tapi i berani sgt recommend org dtg rumah. Tak bahaya ke? Skrg mcm2 dgr kes2 jenayah ni


Posted By: chrissymartin
Date Posted: 16 Dec 2018 at 12:35am
Depends you cari kat mana la. I mmg percaya pengasuh2 yg i upah. So far mmg pakai pengasuh yg sama je, dah setahun dah and so far okay je


Posted By: evans
Date Posted: 16 Dec 2018 at 1:24am
I see. Senang la camtu kan. I baru pindah rumah so takde sangat contact2 utk mana2 babysitter area rumah baru ni. So far okay la sbb i selalu ada kat rumah je tp kalau ada emergency taktau la mana nk cari babysitter nnt :/


Posted By: gorgor81
Date Posted: 16 Dec 2018 at 9:53am
Try guna caregiverasia. Kat situ boleh upah pengasuh dari banyak area. Cari je yg dekat dgn rumah awak


Posted By: evans
Date Posted: 16 Dec 2018 at 2:16pm
Boleh caye ke site ni? Bagus tak babysitter diorang? Saya risau sbb byk kes skrg ni


Posted By: gorgor81
Date Posted: 16 Dec 2018 at 7:46pm
So far saya guna okay je. Diorang mmg profesional dan ada record semua yg kerja bwh diorang so bagi saya selamat jugak la. Boleh tgk review babysitter kat website tu jugak


Posted By: evans
Date Posted: 16 Dec 2018 at 11:44pm
Okay saya dah try tgk website tu. Rupanya diorg dibayar ikut jam. Senang sikit tu. Kalau ikut bulan2 rasa cam rugi pulak sbb kadang2 kalau cuti lama saya jaga anak2 sendiri je


Posted By: gorgor81
Date Posted: 17 Dec 2018 at 12:15am
Saya sebenarnya ada je pengasuh utk anak saya tp saya selalu kena kerja time cuti. Kalau cuti selalunya taska tak bukak so saya upah je diorang ni sbb waktu diorang flexible sikit bukan ikut time kerja biasa



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net