Print Page | Close Window

kete tayar malaysia

Printed From: Webportal.com.my - Malaysian Forum
Category: Generally Malaysian
Forum Name: Sembang-Sembang (dalam Melayu)
Forum Discription: Boraklah ape yang nak borak tapi jangan mencarut...
URL: http://www.webportal.com.my/forum/forum_posts.asp?TID=328
Printed Date: 25 Nov 2017 at 1:31pm
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Topic: kete tayar malaysia
Posted By: SlimTear
Subject: kete tayar malaysia
Date Posted: 27 Mar 2017 at 3:21am
slam, nk tny korg kete pakai tayar mne stu?
kete ko pakai tayar brnd china, x ingat nama ape tu...




Replies:
Posted By: BillionStud
Date Posted: 28 Mar 2017 at 5:38am
Hi, aq bwk kete saga, rase nye tayar elok lagi, dh lama bwk kete ni,
dkt2 2 tahun dah, tpi ade sntiase servis tayar, ade servis x de masalah...


Posted By: PongSomber
Date Posted: 28 Mar 2017 at 5:49am
ayah aku mmdu kete almera, dah lama kete ni dia pakai, tayar pon baru lagi, mngkin sbab dia ade bawa gi servis kete dgn tayar skli, x ingt nama ape tayar tu


Posted By: gohwilliam
Date Posted: 29 Mar 2017 at 5:14pm
jenama tu kna ambik kira, jangan gune brand china...
xsampai berapa bulan dah haus...nanti rugi nak kena repair lagi


Posted By: Razalikipli
Date Posted: 30 Mar 2017 at 12:55am
pakai ape2 sama je , ako pun pakai 2hand tayar je . 
pakai tayar baik bazir la, lubang byk gila tu jln. brp bulan alignment smua rosak jg


Posted By: Razalikipli
Date Posted: 30 Mar 2017 at 1:22am
tayar ape xpenting. yg kena jage tu tayr jgn lbih 5 tahun pakai.
pakai china taya pun xper


Posted By: Azali_mamak
Date Posted: 30 Mar 2017 at 8:37am
Originally posted by gohwilliam gohwilliam wrote:

jenama tu kna ambik kira, jangan gune brand china...
xsampai berapa bulan dah haus...nanti rugi nak kena repair lagi

stuju..pakai je premium tayar....dh xpyh risau,
harge mhl tapi tahan lama dan kurang ada masalah.
chinabrand mmg xbole pakai.


Posted By: Azali_mamak
Date Posted: 30 Mar 2017 at 8:43am
Originally posted by SlimTear SlimTear wrote:

slam, nk tny korg kete pakai tayar mne stu?
kete ko pakai tayar brnd china, x ingat nama ape tu...



ako pakai ni PC5 continental,dah 1 tahun lbh, tahan sgt , check 2 kali pun xde masalah.
skrg namp macam tayar baru. ni Pc5 kat highway selesa beto


Posted By: PongSomber
Date Posted: 31 Mar 2017 at 4:35am
Originally posted by gohwilliam gohwilliam wrote:

jenama tu kna ambik kira, jangan gune brand china...
xsampai berapa bulan dah haus...nanti rugi nak kena repair lagi
yup, stuju dgn kau, walaopon tayar murah, tpi kualiti mesti x bgus...
lebih baik pakai german tayar, continental tu, aku dah pakai lama tu...
at least kualiti terjamin, sbb tgk kat website dorg kata semua tayar ada byk test seblum hantar pi market....



Posted By: PongSomber
Date Posted: 31 Mar 2017 at 4:37am
Originally posted by Azali_mamak Azali_mamak wrote:


ako pakai ni PC5 continental,dah 1 tahun lbh, tahan sgt , check 2 kali pun xde masalah.
skrg namp macam tayar baru. ni Pc5 kat highway selesa beto
dah skrg kete baru dtg skli dgn tayar continental baru juga, ibu aku baru je beli almera, tgok tayar dah pakai continental, x tau model ape tu... kakakaa


Posted By: SlimTear
Date Posted: 31 Mar 2017 at 6:04am
mcam byak orng pakai continental ke, tayar ni bleh pakai lama kan?
rasa mcam nak tukar tayar ni dah, tayar kete aku dah lama, hampir botak dah...



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk